Högkvalitativa produkter utförda av skickliga hantverkare är alltid rätt i tiden. Oavsett under vilken historisk epok man granskar har kvalitetsprodukter i smide utförda av snickare alltid haft en kär plats i hem hos både herrefolk och bönder. Att upprätta ett staket gjort i smide var till exempel historiskt sett något förbehållet enbart väldigt väl ställda klienter och som än idag är en vanlig syn i vårt samhälle. I vårt nya industrisamhälle har dock fortfarande smideskonsten sin plats. Proffs i att böja metall efter sin vilja tränas fortfarande från novis till mästare på många platser i vårt avlånga land.

Smide är en konstform

Med obegränsade möjligheter till kreativa skapelser är smideskonsten en tradition som kommit för att stanna. Med automatiseringen av vår värld riskerar vi att missa möjligheten att skaffa unika och personligt skapade föremål. Smidesprodukter skapade av riktiga mästare håller extremt hög kvalitet och kan utformas efter dina önskemål. Att gå till en mästare i smide för att skapa helt unika detaljer till ditt hem kan lyfta vara väl investerad tid. Hos August Lundbergs Byggnads finns det smideskonstnärer med lång erfarenhet av att tillverka högkvalitativa produkter i konsten.

Det finns ett stort urval av produkter som traditionellt sett skapas efter gammal förlaga. Häftiga ljusstakar tillverkas av tradition i smide och i många olika stilar, precis som läckra smidesstaket som passar för en rad olika ändamål. Men järnarbetare tillverkar även rostfria produkter och vill du till exempel ha ett rostfritt specialbyggt grillgaller är det hos en smidesmästare som du kommer få arbetet gjort. Snyggt designade knoppar och beslag i traditionell design är andra föremål som en smideskonstnär normalt arbetar med att tillverka.

Gå till smideskonstnärer av högsta klass

Det finns många häftiga järnprodukter. Utformade som blad, spetsar, rustika gångjärn och mycket mer tillverkas föremålen för hand av metallarbetare. Att ha möjlighet att påverka designen på till exempel ytterdörrens beslag eller andra metalldetaljer i hemmet gör din bostad mer personlig. Ska du skaffa detaljer i smide till ditt hem ska du ta kontakt med riktiga experter inom området som hjälper dig med både utformningen och utförande. På August Lundbergs har vi otroligt kunnig personal i smideskonst och jobbar hårt med att lämna uteslutande nöjda kunder, oavsett om det handlar om specialbeställningar eller inte.

Oavsett om du är ute efter smideskonstnärer eller om det är andra arbeten inom bygg du behöver ha utfört, jobbar vi hårt med att utföra våra klienters önskemål på bästa vis, stora som små. Att vi har specialister inom smide med respekt för denna gamla tradition ser vi som en självklarhet. Att bända järnföremål för att skapa unika produkter för våra kunder är något våra mästare jobbar med varje dag – med ett stort fokus på att lämna nöjda kunder varje gång.

Smide är en uråldrig tradition

Smidesföremål i världsklass

Sverige har en lång hantverkstradition. Redan innan vikingarna seglade över världen har svenska smideskonstnärer tillverkat föremål av absoluta världsklass. Intresset för smide har följt med i utvecklingen och även nu under industrialismens storhetstid är efterfrågan på dessa handskapade prydnads- och bruksföremål fortfarande hög. Har du möjlighet så passa på att skaffa dig läckra smidesdetaljer till ditt hus. Oavsett om det är till ett gammalt soldattorp eller en nybyggnation i innerstaden har handgjorda detaljer i järn en förmåga att sticka ut från mängden.